Volledig scherm
PREMIUM
Het gehavende Witte Lint in Zutphen. © FOTO HISSINK

Provincie is van plan Het Witte Lint te herstellen

De provincie Gelderland gaat bekijken welke scenario's mogelijk zijn voor herstel of vervanging van het Het Witte Lint. Van de 1.157 meidoornboompjes die het landschapskunstwerk bij Zutphen vormen, zijn er 500 gekapt.

De komende vier tot zes weken bekijkt de provincie Gelderland of de schade aan Het Witte Lint nog groter is, dan de 500 meidoornbomen waarvan de laatste vandaag worden gekapt. Die bomen moesten om omdat ze zijn aangetast door de perenprachtkever.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen