Volledig scherm
Zutphen, 25-02-2014. Bebouwde kom, plaats, plaatsnaam, plaatsnaam bord. Stockfoto's ipad. Gemeente, verkeer. DG_STOCK. Fotograaf: Mariska Hofman. Editie: Algemeen

Rand van De Hoven in Zutphen kan mooier en leuker

ZUTPHEN - Om De Hoven komt een fraaie rand te liggen als overgang van stad naar buitengebied. Dat is in elk geval een plan van de gemeente Zutphen, waarvoor de komende tijd een poging wordt gedaan gronden aan te kopen.

De zone moet ook als buffer dienen tussen De Hoven en de nieuwe rondweg om de wijk. Het gebied bestaat uit drie onderdelen; zogenoemde groene dorpsranden. Dat zijn De Teuge, Mulderskamp en de 'groene wig' (het gebied rond voormalig kasteel de Marsch).Het plan zit al langer in de gemeentelijke planning, maar kan nu in een stroomversnelling komen omdat de aanleg van de rondweg om De Hoven steeds concreter wordt. De komende maanden moet duidelijk worden in hoeverre de beoogde groene dorpsranden er echt komen.

Meer recreatie
In de dorpsranden komen volgens het plan een park en andere mogelijkheden voor recreatie. De precieze invulling laat de gemeente voor een deel over aan particulier initiatief, bijvoorbeeld van de bewoners van De Hoven. Een kinderboerderij of pluktuin zou er goed in passen, is het idee.

Zutphen