Volledig scherm
DE Zaadmarkt in Zutphen. © Jan Houwers

Rechtbank doet uitspraak in zaak geweld tegen agenten Zutphen

Twee mannen die verdacht worden van het wurgen en mishandelen van agenten in Zutphen krijgen vandaag te horen of, en zo ja welke, straf zij krijgen. De rechtbank Overijssel doet vanmiddag uitspraak.

Een en ander gebeurde in de nacht van 20 op 21 mei. Het incident gebeurde nadat agenten ingrepen bij wat op een opstootje leek op de Zaadmarkt. Toen  politiemensen daarbij een 24-jarige Zutphenaar wilden aanhouden, bemoeide de 23-jarige D.W. zich met de kwestie en sloeg zijn armen om de nek van een agent. Die raakte daardoor gewond en verloor bijna het bewustzijn. De 23-jarige wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hem hangt negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, boven het hoofd. Met aftrek van de twee maanden die hij reeds in voorarrest zat.

Hekwerk

De 24-jarige Zutphenaar S.M hangt een straf boven het hoofd omdat hij een agent zou hebben mishandeld. Hij zou bij de schermutselingen een politieagent met kracht tegen een stalen hekwerk hebben  gegooid. De officier van justitie eist een maand voorwaardelijk plus 140 uur dienstverlening. De rechtbank Almelo doet vanmiddag uitspraak.

Zutphen