Rechtbank in Zutphen.
Volledig scherm
Rechtbank in Zutphen. © DG

Rechtbank Zutphen onderzoekt vechtpartij

De rechtbank in Zutphen doet onderzoek naar de grote ophef die woensdagochtend in de rechtbank is ontstaan voor aanvang van de rechtszaak over de dodelijke schietpartij in Vaassen.

Bij die schietpartij kwam Samet Merzifonoglu om het leven. Toen familieleden van het slachtoffer richting de rechtszaal werden geleid, merkten ze in de hal bij de hoofdingang Naigel F. op, één van de drie verdachten. Er ontstond grote ophef en de nabestaanden gingen achter F. aan, die op zijn beurt een bloempot pakte en dreigde daarmee te gooien. De familie van Merzifonoglu schold F. uit, onder meer voor moordenaar.

De parketpolitie wist de rust in de rechtbank terug te brengen. Het is nog onduidelijk waarom F. en de familie bij elkaar in de buurt werden gelaten. Een medewerker van de parketpolitie sprak van een miscommunicatie.

Betrokkenen

Maarten Brouwer van de rechtbank in Zutphen meldt dat de ophef wordt onderzocht en men druk doende is met het verzamelen van informatie. Brouwer: ,,Na de zitting zullen we contact opnemen met de betrokkenen.’’

Zutphen