Volledig scherm
© Lars Smook

Rechter in Zutphen wil getuigen horen over wietplantage

ZUTPHEN – De politierechter in Zutphen heeft het verzoek van de advocaat van de 57-jarige S. Y goedgekeurd om verschillende getuigen te horen. De Chinese Y. wordt verdacht van medeplichtigheid aan het houden van een hennepplantage aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn.

Y. zou een kamer in zijn woning hebben verhuurd aan de 58-jarige K. H, die eveneens uit China afkomstig is. Op 31 oktober 2015 werd in de woning in Apeldoorn een hennepplantage ontdekt met daarin 374 planten. Daarnaast kwam aan het licht dat de twee mannen stroom stalen van Liander.
Tijdens de zitting liet Y. weten dat hij niks wist van de hennepplantage. Hij zou een kamer hebben verhuurd aan H. maar ook aan ene mevrouw C. uit China. Op 10 september 2015 was Y. voor het laatst in de woning met een monteur die naar de ketel moest kijken. Y. beweerde dat er toen nog geen sprake was van een wietplantage en dat de monteur dat zou kunnen bevestigen.
De rechter liet weten dat ze niet alleen de monteur en mevrouw C. wil horen, maar ook de zoon en de buurman van Y. De zaak werd om die reden doorgestuurd naar de rechter-commisaris.

Zutphen