Margot Schaap debuteert met Drijfzand op het Nederlandse Film Festival in Utrecht, een maand later wordt de film ook gedraaid in de bioscoop in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Margot Schaap debuteert met Drijfzand op het Nederlandse Film Festival in Utrecht, een maand later wordt de film ook gedraaid in de bioscoop in Zutphen. © Jeroen Jazet

Regisseur Margot Schaap uit Zutphen keert met debuut Drijfzand op Nederlands Film Festival terug naar waar de liefde voor film begon

De Zutphense filmmaker Margot Schaap keert met haar debuutfilm Drijfzand terug naar waar ze de liefde voor film zelf vond: het Nederlands Film Festival in Utrecht. Drijfzand gaat op woensdag 29 september in première, niet alleen in Utrecht maar ook in zestig andere filmhuizen door het land, onder meer in Deventer en Zwolle. Vanaf 21 oktober draait de film officieel in de bioscoop, en dan ook in het Luxor Theater in Zutphen.

 1. Tweede VVD’er in Zutphen stopt om schijn belangenverstrengeling te voorkomen: ‘Ik ben verbaasd’
  PREMIUM

  Tweede VVD’er in Zutphen stopt om schijn belangen­ver­stren­ge­ling te voorkomen: ‘Ik ben verbaasd’

  Marieke Schriks stopt per direct als raadslid in de gemeente Zutphen. Door haar voorzitterschap van monumentenorganisatie Wijnhuisfonds dreigt een situatie te ontstaan waarin ze twee petten draagt. Sinds de zomer is de voormalig wethouder van Zutphen daarmee al de tweede VVD’er uit een fractie van drie die vertrekt vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Deels op aandringen van burgemeester Annemieke Vermeulen.
 2. Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’
  PREMIUM

  Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’

  Geen luxe kraamsuite, maar een lange reis naar een omliggend ziekenhuis voor een meerpersoonskamer waar je doorgaans wordt afgeschermd door een gordijn. Het contrast is groot voor vrouwen uit Zutphen en omgeving die in het ziekenhuis moeten bevallen. Door de plotselinge sluiting van de afdeling Verloskunde in Gelre Zutphen moeten zwangere vrouwen noodgedwongen uitwijken naar ziekenhuizen in Deventer, Arnhem, Doetinchem of Winterswijk. Ziekenhuizen die al te maken hebben met volle verloskamers.

Zutphen