Be Quick in betere tijden. Afgelopen jaar werd het eerste team van de zaterdagklasse nog kampioen in de derde klasse. Nu dreigt een einde van de ooit zo roemruchtige voetbalvereniging uit Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Be Quick in betere tijden. Afgelopen jaar werd het eerste team van de zaterdagklasse nog kampioen in de derde klasse. Nu dreigt een einde van de ooit zo roemruchtige voetbalvereniging uit Zutphen. © Archieffoto Ronny te Wechel

Roemruchte voetbalclub Be Quick Zutphen staat op omvallen

Als zich niet snel bestuursleden en andere vrijwilligers melden zien de overgebleven bestuursleden van Be Quick uit Zutphen geen andere mogelijkheid dan de stekker uit de voetbalvereniging te trekken. De toekomst van de ooit zo befaamde voetbalvereniging is daarmee uiterst onzeker.

Tweemaal miste voetbalvereniging Be Quick op een haar na het landskampioen bij de amateurs. 23 seizoenen speelde de roemruchte club uit Zutphen op het hoogste amateurniveau van Nederland. Die tijden zijn voorbij. De club wankelt. Een kleine groep vrijwilligers houdt de vereniging al jaren overeind en dat kan niet langer, stellen de overgebleven bestuursleden. Als zich het laatste deel van dit voetbalseizoen geen nieuwe bestuursleden melden, dan valt het doek voor de blauw-witten uit Zutphen.

Zutphen