Roep om actie tegen hondenpoep in Zutphen: ‘Ik schaam me soms dat ik een hond heb’

videoHondenpoep op straat, in speeltuintjes, op grasvelden en op de stoep. Het is volksergernis nummer één. Vele Zutphenaren zijn het zat en willen actie om de drollen uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Als hondenbezitter ben je verplicht de hondenpoep van je hond op te ruimen. Sterker nog, het laten liggen van een drol kan je als hondenbezitter een boete van 140 euro opleveren. Het leidt in Zutphen niet tot schone straten en grasvelden. Tot frustratie van van vele Zutphenaren. De politieke partijen Burger Belang Zutphen Warnsveld, CDA, PvdA, VVD en GroenLinks hebben een motie opgesteld waarin onder meer gepleit wordt voor meer handhaving op het overtreden van het hondenbeleid. De raad buigt zich later over de motie, die wordt ondersteund door de meerderheid van de raad. 

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.

Zutphen