Roep om actie tegen hondenpoep in Zutphen: ‘Ik schaam me soms dat ik een hond heb’

videoHondenpoep op straat, in speeltuintjes, op grasvelden en op de stoep. Het is volksergernis nummer één. Vele Zutphenaren zijn het zat en willen actie om de drollen uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Als hondenbezitter ben je verplicht de hondenpoep van je hond op te ruimen. Sterker nog, het laten liggen van een drol kan je als hondenbezitter een boete van 140 euro opleveren. Het leidt in Zutphen niet tot schone straten en grasvelden. Tot frustratie van van vele Zutphenaren. De politieke partijen Burger Belang Zutphen Warnsveld, CDA, PvdA, VVD en GroenLinks hebben een motie opgesteld waarin onder meer gepleit wordt voor meer handhaving op het overtreden van het hondenbeleid. De raad buigt zich later over de motie, die wordt ondersteund door de meerderheid van de raad. 

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

Zutphen