Volledig scherm
De doorkomst van de Roparun is in Zutphen elk jaar weer een feest, met sfeer, livemuziek en veel publiek. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Roparun levert Zutphen weer geldprijs op, ditmaal 12.500 euro

De gemeente Zutphen is in de verkiezing 'Beste doorkomstplaats Roparun’ voor de zesde keer op rij in de prijzen gevallen. Zutphen eindigde in de verkiezing op de derde plaats en krijgt een geldprijs van 12.500 euro. De Hanzestad moest Ede (winnaar) en runner-up Almelo voor zich dulden.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer (vanuit Frankrijk én Duitsland naar Rotterdam) waarmee geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Zutphen won de afgelopen vier verkiezingen.

Prijzengeld later verdeeld

,,Het is even wennen dat we niet eerste zijn geworden’’, zegt Elly Makkinga van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen. ,,Maar het winnen van de verkiezing is niet ons hoofddoel. Het is het belangrijkste dat we zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.’’ De gemeente Zutphen gaat het prijzengeld later dit jaar verdelen onder goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun.

Voorzitter stopt

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Voorzitter René Slingerland is gestopt. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook of met een mailtje naar info@roparundoorkomstzutphen.nl.

 1. Kerstpakketten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielrenners
  PREMIUM
  Video

  Kerstpak­ket­ten uit Zutphen gaan de hele wereld over dankzij wielren­ners

  Topwielrenner Tom Dumoulin pakt over ruim een maand verlekkerd een van de circa 15.000 kerstpakketten uit die door Hedi over onze aardbol worden gestuurd. De kersthectiek is begonnen bij het kleine Zutphense bedrijf. In het magazijn stopt een team inpakkers dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat romige kaasjes, flessen wijn en andere lekkernijen in dozen. ‘Operatie kerstpakket’ is nog steeds een logistieke uitdaging.
 2. Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoornse vastgoedmiljonair op voormalig ROC-terrein

  Zutphen zet de poort wijd open voor Apeldoorn­se vastgoed­mil­jo­nair op voormalig ROC-ter­rein

  Kenmerkende boogramen, midden in het groen aan de rand van de stad. De tastbare herinnering aan het voormalige schoolgebouw aan het Vispoortplein in Zutphen kan zomaar eens binnen afzienbare tijd verleden tijd zijn. De Apeldoornse vastgoedmiljonair Willem Goudkuil wil appartementen op de plek van het voormalig ROC-gebouw ontwikkelen. De gemeente Zutphen staat eventuele sloop van het karakteristieke pand toe.

Zutphen