Volledig scherm
© ANP

Rustige nacht in Gelre Zutphen

De afdelingen Spoedeisende Hulp van Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn hebben een relatief kalme jaarwisseling achter de rug. Er werden in totaal zes patiënten behandeld in verband met vuurwerkletsels: één in de vestiging in Zutphen, vijf in Apeldoorn.

De betreffende patiënt in Gelre Zutphen werd behandeld aan een eerstegraads brandwond aan het aangezicht. Die liep zij op toen zij door vuurwerk werd getroffen terwijl ze als omstander stond te kijken. De vrouw is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De vuurwerkslachtoffers die in Apeldoorn binnenkwamen op de spoedeisende hulp hadden letsels aan hand, aangezicht, oog en/of rug. Het waren vooral mensen die zelf vuurwerk aan het afsteken waren, meldt woordvoerder Carla Icking. De aard van het letsel varieerde van licht tot ernstig.

Alcohol

Het aantal patiënten dat behandeld moest worden vanwege een alcoholvergiftiging, al dan niet in combinatie met drugsgebruik, bleef zeer beperkt, aldus Icking. Alleen in Zutphen is daar iemand voor behandeld; die persoon is nog minderjarig.
Er zijn in de nieuwjaarsnacht geen baby’s geboren in Gelre ziekenhuizen.

  1. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
    PREMIUM
    Interactieve kaart

    Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

    Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.

Zutphen