Volledig scherm
© ANP

Rustige nacht in Gelre Zutphen

De afdelingen Spoedeisende Hulp van Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn hebben een relatief kalme jaarwisseling achter de rug. Er werden in totaal zes patiënten behandeld in verband met vuurwerkletsels: één in de vestiging in Zutphen, vijf in Apeldoorn.

De betreffende patiënt in Gelre Zutphen werd behandeld aan een eerstegraads brandwond aan het aangezicht. Die liep zij op toen zij door vuurwerk werd getroffen terwijl ze als omstander stond te kijken. De vrouw is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De vuurwerkslachtoffers die in Apeldoorn binnenkwamen op de spoedeisende hulp hadden letsels aan hand, aangezicht, oog en/of rug. Het waren vooral mensen die zelf vuurwerk aan het afsteken waren, meldt woordvoerder Carla Icking. De aard van het letsel varieerde van licht tot ernstig.

Alcohol

Het aantal patiënten dat behandeld moest worden vanwege een alcoholvergiftiging, al dan niet in combinatie met drugsgebruik, bleef zeer beperkt, aldus Icking. Alleen in Zutphen is daar iemand voor behandeld; die persoon is nog minderjarig.
Er zijn in de nieuwjaarsnacht geen baby’s geboren in Gelre ziekenhuizen.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.

Zutphen