Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Rustiger op straat in Zutphen na proef met onder meer vrije sluitingstijden voor kroegen

Sinds cafés in de binnenstad van Zutphen dit jaar onder meer zelf hun sluitingstijden mogen bepalen is het aantal incidenten in de binnenstad gedaald. De politie en horecaondernemers merken dat het tijdens stapavonden rustiger is op straat.

Minder mishandelingen en minder geluidsoverlast; het aantal incidenten in de Zutphense binnenstad is sinds begin dit jaar gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat lijkt het gevolg van de proef Veilig Uit, die in Zutphen sinds 1 januari loopt. Onderdeel hiervan is dat kroegen zelf hun sluitingstijden mogen bepalen.  

  1. Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen
    PREMIUM

    Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen

    Zelf woont Mark Hoentjen in een gewoon huis in Zutphen. Zijn klandizie verkeert in de absolute upper class met huizen van een miljoen euro en meer. Hij bouwt in het atelier van zijn Zutphense bedrijf Underwaterwindows spectaculaire transparante wanden voor zwembaden en pools van regeringsleiders, koninklijke families en succesondernemers, topvoetballers en topartiesten.

Zutphen