Volledig scherm
Ayhan Sahin. © Fotohissink

Sahin vraagt opnieuw exploitatievergunning aan voor Hollands Glorie in Zutphen

Ayhan Sahin heeft een nieuwe exploitatievergunning aangevraagd voor hotel-restaurant Hollands Glorie aan de Marspoortstraat in Zutphen. De horecaondernemer uit Twello vroeg al eerder zo’n vergunning aan, maar de gemeente Zutphen stelde die aanvraag in maart buiten behandeling. Sahin leverde volgens de gemeente ondanks herhaalde verzoeken namelijk onvoldoende gegevens aan, waardoor de aanvraag niet positief beoordeeld kon worden.

De ingebruikname van Hollands Glorie is al vaak uitgesteld. Enkele omwonenden klaagden afgelopen najaar over de jarenlange verbouwing en bijbehorende overlast. De omwonenden meldden toen geen vertrouwen meer te hebben in een overlastvrije exploitatie van Hollands Glorie door Sahin. Tegen de vorige exploitatievergunning maakten de omwonenden bezwaar, voornamelijk omdat Sahin daarbij ook een verruiming van de openingstijden aanvroeg. Die verruiming wordt in de nieuwe aanvraag niet meer vermeld.

In het pand aan de Marspoortstraat was tot 2011 Berkhotel De Kloostertuin gevestigd. Sindsdien staat het leeg, nadat een eerder plan voor een Japans restaurant niet van de grond kwam.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen