Volledig scherm
Ayhan Sahin. © Fotohissink

Sahin vraagt opnieuw exploitatievergunning aan voor Hollands Glorie in Zutphen

Ayhan Sahin heeft een nieuwe exploitatievergunning aangevraagd voor hotel-restaurant Hollands Glorie aan de Marspoortstraat in Zutphen. De horecaondernemer uit Twello vroeg al eerder zo’n vergunning aan, maar de gemeente Zutphen stelde die aanvraag in maart buiten behandeling. Sahin leverde volgens de gemeente ondanks herhaalde verzoeken namelijk onvoldoende gegevens aan, waardoor de aanvraag niet positief beoordeeld kon worden.

De ingebruikname van Hollands Glorie is al vaak uitgesteld. Enkele omwonenden klaagden afgelopen najaar over de jarenlange verbouwing en bijbehorende overlast. De omwonenden meldden toen geen vertrouwen meer te hebben in een overlastvrije exploitatie van Hollands Glorie door Sahin. Tegen de vorige exploitatievergunning maakten de omwonenden bezwaar, voornamelijk omdat Sahin daarbij ook een verruiming van de openingstijden aanvroeg. Die verruiming wordt in de nieuwe aanvraag niet meer vermeld.

In het pand aan de Marspoortstraat was tot 2011 Berkhotel De Kloostertuin gevestigd. Sindsdien staat het leeg, nadat een eerder plan voor een Japans restaurant niet van de grond kwam.

Zutphen