Scheepvaartverkeer stilgelegd nadat vrachtwagen te water raakt in Zutphen, geen drenkeling bij zoektocht gevonden

VIDEODe hulpdiensten hebben vanavond gezocht naar een mogelijke drenkeling in de IJssel bij Zutphen. Een drenkeling werd ‘s avonds niet aangetroffen.

De hulpdiensten kregen tegen 21.30 uur een melding over een mogelijke persoon te water. Omstanders hadden een voertuig in de IJssel gezien, die stroomafwaarts ging. Het was op dat moment onbekend of er een persoon in het voertuig zat. Een klein vrachtwagentje liep in het water al snel vast bij krib. Al vrij snel werd daarna duidelijk dat het vrachtwagentje leeg was. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, zodat de vrachtwagen door de golfslag niet los kan raken.

Warmtecamera

De hulpdiensten keken daarna met onder meer een boot nog wel uit naar een mogelijke drenkeling in de IJssel. Een politiehelikopter kwam ook naar Zutphen om met een warmtecamera te zoeken naar de mogelijke drenkeling, die later op de avond niet meer werd aangetroffen.

Onderzoek wees uit dat de vrachtwagen te water raakte bij het IJsselpaviljoen. Hoe dit kon gebeuren is onbekend. De brandweer heeft de vrachtwagen gezekerd. De berging van de vrachtwagen vindt op een moment plaats. Wanneer het busje uit de IJssel wordt gehaald is onbekend.

Volledig scherm
Een klein vrachtwagentje belandde in de IJssel. © Rens Hulman
Volledig scherm
Een boot werd ingezet tijdens de zoektocht © Rens Hulman

Zutphen