Schepen gevangen in Zutphense Museumhaven door laagwater: ‘Vakantie door droogte in water gevallen’

Met videoSchepen die op zandbanken liggen en niet weg kunnen varen: het is de realiteit in de Museumhaven in Zutphen. Het waterpeil staat historisch laag, op sommige plekken in de haven is zelfs de bodem al te zien. ,,Een paar maanden geleden kwam het water nog bijna tot boven de dijk uit.”

7 reacties

 • P.A. Fukkink

  2 weken geleden
  Kleine opmerking, het diepte record is nog niet bereikt, deze was in 2018 1.59 NAP(nu 1.96 NAP) Drie maanden geleden was het hoogwater maar liep het zeker niet de dijk over.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Jan Willemsen,Ja uit 1968 meen ik. Deed haar fijn uit de doeken wanneer een land overbevolkt was. Verplichte leeskost op mijn middelbare school.
 • Jan Willemsen

  2 weken geleden
  Herinner je de club van Rome nog
 • Marinus Visser

  2 weken geleden
  Herinnert u zich Greta Thurnberg nog?
 • Wilfred Vruggink

  2 weken geleden
  Helaas een ondeskundige reactie van Vreenegoor. De geulen en en andere maatregelen in de uiterwaarden (Ruimte voor de rivier) hebben in de zomer geen enkel effect op de waterstand. Alleen bij hoge waterstanden dragen deze geulen bij aan een snellere waterafvoer. De lage waterstand van nu komt doordat er vrijwel geen gletsjerwater meer is en door de langdurige droogte in het hele stroomgebied van de Rijn. Oorzaak klimaatverandering.
 1. 
Raad van State geeft klap op natuurvergunning windturbineplan Twentekanaal in Eefde; windmolens maximaal 185 meter hoog
  PREMIUM

  Raad van State geeft klap op natuurver­gun­ning windturbi­ne­plan Twenteka­naal in Eefde; windmolens maximaal 185 meter hoog

  IJsselwind en het Waterschap Rijn en IJssel kunnen verder met het windmolenplan bij het Twentekanaal in Eefde. De Raad van State heeft vandaag met twee uitspraken alle wezenlijke bezwaren tegen de natuurvergunning voor een omstreden windturbineplan langs het Twentekanaal bij Eefde van tafel geveegd. Wel is al wat vastgelegd over de maximale hoogte.

Zutphen