Volledig scherm
De ontmanteling van Het Witte Lint is in volle gang. Met een kraantje worden de betonnen steunpalen uit de grond getrokken. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Scheve meidoorns sneuvelen langs de N348 bij Zutphen

De provincie Gelderland is begonnen met het kappen van de laatste overgebleven meidoorns langs de provinciale weg N348, die het geflopte landschapskunstwerk Het Witte Lint vormden. Het kilometerslange lint bestond uit 1177 scheefgegroeide meidoorns, die op een paar honderd na allemaal zijn aangetast door de perenprachtkever.

Maandagmiddag werden de scheve meidoorns langs het weggedeelte bij de Zutphense Polbeek gekapt. Het Witte Lint wordt vervangen door  Het Groene Kralensnoer, dat moet ontstaan uit een kruidenmengsel en 100.000 bloembollen. Die klus - die de provincie 300.000 euro gaat kosten - is bij goede weersomstandigheden op 15 maart geklaard. De aanleg van Het Witte Lint kostte Gelderland 1,6 miljoen euro. 

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 3. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen