Volledig scherm
Still uit de film Bankier van het Verzet, die focust op bankier Wallraven van Hall, die vroeger bankdirecteur was in Zutphen. © -

Scholieren Isendoorn massaal naar bios op uitnodiging van gemeente Zutphen

250 leerlingen van het Isendoorn College bekijken vanmiddag de speelfilm Bankier van het Verzet in de Zutphense bioscoop Cinemajestic. De leerlingen van 3 havo en vwo zijn vanwege de oorlogsherdenkingen in de maanden april en mei uitgenodigd door de gemeente Zutphen en de bioscoop.

Bankier van het Verzet gaat over bankier Wallraven van Hall. Hij woonde negen  jaar in Zutphen. Walraven ('Wally') van Hall, sluisde samen met zijn broer Gijs in de Tweede Wereldoorlog circa honderdmiljoen gulden door naar het verzet en andere 'goede doelen'. Van Hall was kort voor de oorlog in Zutphen directeur van het bankfiliaal van Oyens en Van Eeghen op de hoek van de IJsselkade en de Marspoortstraat. 

  1. Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcentrum in 2022
    PREMIUM

    Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcen­trum in 2022

    Popcollege Zutphen heeft een ambitieus plan opgesteld om Zutphen tot ‘culturele hoofdstad van het oosten’ te maken. De (pop)muziekschool wil de aanjager zijn in dat streven. Belangrijk onderdeel in het plan is de realisatie van een nieuw muziek- en cultureel centrum in de Hanzestad. Een multifunctioneel pand, gemodelleerd naar sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Het nieuwe gebouw moet er in 2022 staan volgens het Popcollege-plan, dat gisteravond werd overhandigd aan de Zutphense burgemeester, wethouders en raadsleden.

Zutphen