Arjan Gotink
Volledig scherm
PREMIUM
© Arjan Gotink

Sem is 20 jaar en nu al schoolleider in Zutphen: ‘Hij is een fenomeen’

Als je hem ziet lopen in de gang, denk je dat het een leerling is. Of misschien een piepjonge docent. Maar nee, Sem van der Ree (20) is assistent-schoolleider bij het Eligant Lyceum in Zutphen. Waar zijn komst twee jaar geleden hier en daar tot opgetrokken wenkbrauwen leidde – wat moet zo’n blaag in de schoolleiding? –, is het nu enthousiasme alom. ,,Je gunt elke school een Sem.”

2 reacties

 • jos zoet

  7 maanden geleden
  Correctie..: Assistent schoolleider.. Maar toch leuk.
 • M.G. Blom

  7 maanden geleden
  Mooi dat er zulke talenten zijn. Ook zij maken deel uit van 'die jeugd van tegenwoordig'.
 1. Dalend ledenaantal? Niet bij dweilorkestverening ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’
  PREMIUM

  Dalend ledenaan­tal? Niet bij dweilor­kest­ver­e­ning ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’

  Met z’n allen repeteren en samen voor een groot publiek optreden; als lid van een orkest doe je niks liever. De afgelopen twee jaar waren door corona dan ook flink zuur voor de leden van dweilorkestvereniging ’t Spul(t) in Zutphen. Toch is dat niet te zien in het ledenaantal. Sterker nog: het orkest is gegroeid in coronatijd. ,,We hebben zelfs een nieuw pand nodig voor ons derde orkest.”
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Zutphen