De terrassen op de Groenmarkt op een mooie dag in september 2017. Deze drukte moet in deze coronatijd voorkomen worden en daarom stellen de gemeente Zutphen en ondernemers gezamenlijk sfeerregelaars aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen op de Groenmarkt op een mooie dag in september 2017. Deze drukte moet in deze coronatijd voorkomen worden en daarom stellen de gemeente Zutphen en ondernemers gezamenlijk sfeerregelaars aan. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Sfeerregelaars moeten toeloop in binnenstad Zutphen in goede banen leiden

Nu de terrassen uitgezet mogen worden en de restaurants mogen openen verwacht Zutphen drukte in de binnenstad. Zogenaamde sfeerregelaars lopen vanaf donderdag als gastheer of gastvrouw in het centrum om chaos te voorkomen en iedereen op de nieuwe werkwijze te wijzen.

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Zutphen