Volledig scherm
Het aantal tenten op het braakliggende stuk terrein tussen Dreef en Hermesweg is verdubbeld van één naar twee. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Situatie tentslaper op bedrijventerrein in Zutphen is 'onwenselijk'

Al zeker een week bivakkeert een man in een tentje op het braakliggende terrein tussen Dreef en Hermesweg op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. ,,Deze man heeft (maandag, red.) inderdaad een tweede tentje bijgeplaatst. De situatie is ongewenst. We zijn ermee bezig'', zegt gemeentewoordvoerder Robert-Jan Bax.

Dat de onbekende tentbewoner al geruime tijd op het met onkruid, struiken en een verdwaalde boom begroeide terrein woont, zegt de eigenaar van de LederExpert, die vanuit zijn werkruimte zicht heeft op het terrein. ,,Ik heb al wel politie en milieuambtenaren gezien, maar weet niet van wie de tent is. Misschien is het een zwerver of iemand met financiële problemen'', speculeert de ondernemer.

Volgens gemeentewoordvoerder Bax waren het geen milieuambtenaren maar handhavers die ter plaatse poolshoogte hebben genomen. Bax kan niet zeggen op welke termijn er desnoods tot ontruiming wordt overgegaan.

Boek

Inspectie door de Stentor maandagochtend  - toen er nog één tentje stond - maakte duidelijk dat de tent daadwerkelijk als slaapplaats fungeert. In het krappe, deels ingezakte onderkomen lagen onder meer een slaapzak en het boek De Rothschilds - geschiedenis van een bankiersgeslacht. Naast de tent lag een donkere jas en voor de ingang had de bewoner lege doosjes, blikjes en bekers uitgestald.

Zutphen