Volledig scherm
© Roland Heitink

Slachtoffer (75) verkeersongeluk Zutphen overleden

ZUTPHEN - Een 75-jarige vrouw uit Zutphen die vorige week zwaargewond raakte bij een verkeersongeval in Zutphen is donderdag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie vrijdag.

Het ongeluk gebeurde vorige week vrijdag net na 13 uur op de kruising Laarstraat/Hogestraatje in Zutphen. De 75-jarige vrouw reed in haar scootmobiel toen zij werd aangereden door een automobilist, aldus de politie. De automobilist, een 42-jarige man uit Zutphen, reed achteruit over de Laarstraat toen hij op de t-splitsing met het Hogestraatje ineens een harde klap hoorde. Hij bleek tegen de scootmobiel van de vrouw aan te zijn gebotst. De vrouw viel door de klap op de grond en was nog wel aanspreekbaar, maar bleek zeer ernstig letsel te hebben opgelopen. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Donderdag is ze aan haar verwondingen overleden.

De automobilist is opgevangen door de politie en verhoord. De politie is naarstig op zoek naar ooggetuigen om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Zo is het nog niet helemaal duidelijk waar het slachtoffer vlak voor het ongeval precies reed.

Zutphen