'Snelheid verlagen maakt de N348 alleen maar gevaarlijker'

videoEen maand lang is de snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde nu als proef van 80 kilometer per uur naar 60 verlaagd. Veel veiliger is het er volgens het merendeel van de omstanders nog niet op geworden. 'Als de snelheid 60 blijft wordt het vragen om problemen.'

Meer dan de helft van de automobilisten houdt zich aan de tijdelijke maximaal toegestane snelheid van 60 kilometer per uur op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Hoewel er tijdens de snelheidsproef niet beboet wordt haalde geen enkele automobilist tijdens een snelheidsmeting van De Stentor met een lasergun woensdagmiddag de tot september toegestane 80 km/u. Tot een veiligere weg leidt het echter nog niet volgens het merendeel van de passanten.

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.

Zutphen