Volledig scherm
PREMIUM
Volleybalsters van WSV uit Warnsveld, vorig seizoen in actie in de Warnsveldse sporthal De Kei. © Archieffoto Pim Velthuizen

Sporthallen in Zutphen zitten bomvol, maar er komt geen uitbreiding

Met name in de winter is er geen ruimte voor binnensportverenigingen in de gemeente Zutphen om het aantal uren uit te breiden. De sporthallen in Zutphen zitten in deze winterse avonduren propvol. Doordat Zutphen verwacht dat het aantal sportende inwoners de komende jaren afneemt, is een uitbreiding van de hallen echter geen optie.

Volleybalverenigingen, korfbalverenigingen en andere binnensportverenigingen in de gemeente Zutphen moeten de komende jaren creatief blijven om alle sportende leden bij de vereniging onder te brengen in de verschillende sporthallen in Zutphen. Deze zitten vol blijkt uit een onderzoek van de gemeente Zutphen. In de wintermaanden zijn er in de avonduren slechts een paar minder populaire gaten in te vullen: na 22.00 uur.

 1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
  PREMIUM
  video

  Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

  Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.
 2. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Zutphen