Stadscafé Zutphen failliet verklaard

ZUTPHEN - Het Stadscafé Zutphen is afgelopen dinsdag failliet verklaard. Uitbaters Lisa en Bas Streppel van het grandcafé aan de Groenmarkt gooiden nog niet lang geleden het roer om. Het Zutphens Pannenkoekenhuys veranderde begin dit jaar in een lunch- en dinergelegenheid met ruimte om te loungen.

De koerswijziging van de onderneming die in een veertiende eeuws koopmanspand is gevestigd sloeg kennelijk onvoldoende aan. Wat er precies aan de hand is bij het Stadscafé blijft onduidelijk, want de eigenaren zijn onbereikbaar. Of er een doorstart in zit voor het grandcafé is daarom de vraag.

  1. 'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    Het Zutphens is een stadsdialect dat langzaam uitsterft. Dit tot verdriet van Frans Velthuis en Rob van Druten. Twee ras-Zutphenezen die ooit het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma Heit al geheurt maakten voor stadszender Berkelstroom TV. Met de toevoeging is bek ('is terug') maakt Heit al geheurt in september 2018 een rentree. In de theaterzaal van De Hanzehof, met een avondvullende cabaretvoorstelling, grotendeels in plat-Zutphens. 

Zutphen