De huidige pijp van 85 op industrieterrein De Mars in Zutphen. Als het aan slibverwerkingsbedrijf GMB ligt wordt deze schoorsteen nog dit jaar vervangen voor een hoger exemplaar van 125 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige pijp van 85 op industrieterrein De Mars in Zutphen. Als het aan slibverwerkingsbedrijf GMB ligt wordt deze schoorsteen nog dit jaar vervangen voor een hoger exemplaar van 125 meter. © Archieffoto Ronald Hissink

Stankoverlast in Zutphen moet na de zomer minder worden door enorme pijp

Als de vergunningsaanvraag wordt goedgekeurd plaatst slibverwerkingsbedrijf GMB na de bouwvak een van de pijp van 125 meter hoog op het industrieterrein De Mars in Zutphen. De pijp moet er voor zorgen dat de stank straks in de omgeving nauwelijks meer te ruiken is.

Poeplucht of rioolstank. Als de wind ‘verkeerd’ staat zijn de klachten over de geuruitstoot van GMB niet mals. Als het aan het slibverwerkingsbedrijf uit Zutphen ligt zijn deze klachten nog dit jaar verleden tijd. Het bedrijf legt de laatste hand aan een pijp van 125 meter hoog op het industrieterrein. Deze pijp komt twintig meter verder te staan dan de huidige pijp van 85 meter. ,,Als alles meezit kunnen we na de zomer beginnen met bouwen’’, zegt GMB-directeur Gerrit-Jan van de Pol. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Zutphen