Conservator Lian Jeurissen (rechts) en collectiebeheerder Marieke de Jongh (links) in voorbereiding op de tentoonstelling Zilver voor iedereen bij Stedelijk Museum Zutphen met ‘Set of Pretenders II’ van zilversmid Eelco Veenman.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Lian Jeurissen (rechts) en collectiebeheerder Marieke de Jongh (links) in voorbereiding op de tentoonstelling Zilver voor iedereen bij Stedelijk Museum Zutphen met ‘Set of Pretenders II’ van zilversmid Eelco Veenman. © Jeroen Jazet

Stedelijk Museum Zutphen biedt ‘Zilver voor iedereen’

InterviewWie bij zilver meteen aan Zutphen denkt, zit helemaal goed. De Hanzestad dreef eeuwen op het zilverwerk van de smeden in de stad en de handel met andere zilversteden: Deventer, Doesburg, Kampen en Zwolle. Maar ook nu is er ‘Zilver voor iedereen’, de nieuwe tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zutphen, die verleden met heden verbindt.

 1. Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou
  PREMIUM

  Aantal acute meldingen Veilig Thuis neemt explosief toe in coronatijd: kinderen met slippers op straat in vrieskou

  Kinderen die aan hun lot worden overgelaten. Mensen met psychiatrische problemen die geen bezoek meer ontvangen. De Veilig Thuis-organisaties in Noord- en Oost-Gelderland en Flevoland zien het aantal acute meldingen, waarbij mensen of gezinnen niet veilig zijn, tijdens de coronacrisis explosief toenemen. Ze roepen op: meld problemen sneller of vraag hulp aan je omgeving.
 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Zutphen