Volledig scherm
© Thinkstock

Stedendriehoek met zware delegatie naar Brussel om te netwerken

ZUTPHEN - Met het afvaardigen van wethouders en burgemeesters zet de 'Cleantech Regio' zwaar in op een tweedaags bezoek aan de Europese Unie.

Cleantech Regio is een samenwerkingsverband van Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen, plus de provincie Gelderland. De Stedendriehoekgemeenten willen zich samen presenteren als een gebied met innoverende, schone technologie. Dat zou subsidies van hogere overheden kunnen opleveren, nieuwe bedrijven - en dus banen - en wie weet zelfs opleidingen.

Netwerkbijeenkomst
In Brussel is deze week een grote netwerkbijeenkomst: de European Week of Regions and Cities. Een uitgelezen moment voor de Cleantech-gemeenten om zich te laten zien. Contacten leggen en informatie opdoen zijn de belangrijkste doelen van de circa dertig ambtenaren en bestuurders, vertelt woordvoerder Gerardy Hulsbergen.

Lobbyen
De verwachting is niet dat de groep na twee dagen woensdagavond met de zilvervloot terugkeert. Lobbyen is een kwestie van lange adem. Maar dit bezoek is een goede stap, is het idee. ,,Als ze je in Brussel niet kennen loop je in elk geval kansen mis.''

Zutphen