Volledig scherm
Wat als steekincident door hulpdiensten werd opgeschaald blijkt een uit de hand gelopen verkeersconflict te zijn geweest aan de Emmerikseweg/Buitensingel in Zutphen'. © GinoPress B.V.

‘Steekincident’ Zutphen blijkt verkeersconflict, één lichtgewonde

UpdateEen steekincident in Zutphen blijkt minder ernstig dan de hulpdiensten zelf oorspronkelijk lieten uitgaan. Het gaat om een uit de hand gelopen verkeersconflict.

Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een ‘conflict tussen twee mensen’. Daar zou wel iemand bij gewond zijn geraakt, maar niet ernstig.

Akkefietje

Volgens medewerkers van bloemenwinkel De Klavertuin was er bij hen voor de deur een akkefietje tussen een automobilist en een fietser. Die laatste zou zijn afgesneden door de auto, ter hoogte van de bloemenwinkel waar een soort versmalling in de weg zit. Volgens de medewerkers zou een meter of vijftig verderop de fietser zijn geraakt door de auto. ,,Er was een luide knal hoorbaar", aldus de medewerkers. De fietser is op de grond beland en was knock-out, aldus de getuigen. De auto is doorgereden.

Politie, ambulances en er was zelfs even sprake van een traumaheli, rukten vanmiddag uit naar het incident aan de Emmerikseweg/Buitensingel in Zutphen. 

‘Rustige wijk’

Het incident leidde tot grote schrik bij buurtbewoners, die elkaar appten over de vermeende steekpartij. ,,Dit is beangstigend. Heel beangstigend’’, reageert Karin Jeurink. Het PvdA-Statenlid in Gelderland woont aan de Emmerikseweg. Het vermeende steekincident vond voor haar deur plaats. ,,Gelukkig was ik net de deur uit om boodschappen te doen. Als ik een paar minuten later was weggegaan was ik getuige geweest. Het is vooral beangstigend dat zoiets plaatsvindt op klaarlichte dag. In een rustige wijk. Er gebeurt verder eigenlijk nooit wat in onze wijk.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen