Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Jacqueline in restaurant 't Schulten Hues in Zutphen. © Ronny te Wechel

Ster-kok Peter Gast (40) verlaat Zutphen: ‘Het is tijd voor wat nieuws’

Peter Gast sluit de deuren van zijn sterrenzaak 't Schulten Hues in Zutphen. Hij gaat samen met zijn vrouw werken aan een nieuw restaurant. Niet meer in Zutphen, maar in Amsterdam. 

Het pand in Zutphen blijft een restaurant. Het is de bedoeling de zaak over te dragen aan Chiel Dohmen en zijn partner Johanneke van den Brink, die van plan zijn hun restaurant By Chiel te verplaatsen naar de binnenstad van Zutphen.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen