Volledig scherm
PREMIUM
Een reusachtige verlichte kerstboom sierde twee jaar geleden de Groenmarkt in Zutphen. © Archieffoto Ronny te Wechel

Straatbeeld zonder kerstbomen dreigt voor Zutphen, Warnsveld en De Hoven

Een grote verlichte kerstboom als middelpunt van het centrum of als blikvanger van het dorp. Het is de vraag of inwoners van Zutphen en Warnsveld dit jaar kunnen genieten van de sfeervolle kerstreuzen. De gemeente Zutphen heeft de kerstbomen wegbezuinigd. Vorig jaar plaatste Zutphen nog vier grote bomen op verschillende plekken in de gemeente. 

Reusachtige kerstbomen vol met lichtjes. Bij het binnenlopen van de Zutphense binnenstad ontkwamen bezoekers afgelopen jaren in december niet aan de kerstsfeer. In de Stationsstraat en op de Groenmarkt waren de metershoge kerstreuzen niet te missen. Net als op de dierenweide in Warnsveld en bij het standbeeld van de Wandelende Man in De Hoven. Een kerststemming die dit jaar wel eens somberder kan uitpakken. De gemeente Zutphen heeft de kerstbomen in de gemeente wegbezuinigd. 

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zutphen