Volledig scherm
Er werd onder meer geprobeerd een pak gehakt te stelen. © Politie Zutphen

Strooptocht winkeldieven in Zutphen: chocoladepinda’s, plakband en... de Playboy

Enig idee welk model mannenblad Playboy van deze maand siert? Een winkeldief in Zutphen wilde het weten. En de politie weet het nu ook. 

Agenten melden het op Facebook. Ze zijn twee dagen lang druk bezig geweest met tal van winkeldieven in Zutphen. Die sloegen toe in de Lidl, Jumbo, Albert Heijn en de Primera. Ze probeerden onder meer vlees, chocoladepinda’s, plakband, cashewnoten en... een gloednieuwe Playboy te stelen. 

De dieven werden betrapt en vervolgens opgepakt door de politie, melden de agenten op Facebook. Hun bericht sluiten ze grappend af met de vraag wat er eigenlijk in de Playboy van deze maand staat. 

Puur om journalistiek-inhoudelijke reden heeft de Stentor gegoogeld naar het antwoord. Er staat een interview in met acteur Michiel Romeyn. En met zanger Danny Vera. Oh ja: playmate June staat op de cover van het maart-nummer. 

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen