Volledig scherm
Er werd onder meer geprobeerd een pak gehakt te stelen. © Politie Zutphen

Strooptocht winkeldieven in Zutphen: chocoladepinda’s, plakband en... de Playboy

Enig idee welk model mannenblad Playboy van deze maand siert? Een winkeldief in Zutphen wilde het weten. En de politie weet het nu ook. 

Agenten melden het op Facebook. Ze zijn twee dagen lang druk bezig geweest met tal van winkeldieven in Zutphen. Die sloegen toe in de Lidl, Jumbo, Albert Heijn en de Primera. Ze probeerden onder meer vlees, chocoladepinda’s, plakband, cashewnoten en... een gloednieuwe Playboy te stelen. 

De dieven werden betrapt en vervolgens opgepakt door de politie, melden de agenten op Facebook. Hun bericht sluiten ze grappend af met de vraag wat er eigenlijk in de Playboy van deze maand staat. 

Puur om journalistiek-inhoudelijke reden heeft de Stentor gegoogeld naar het antwoord. Er staat een interview in met acteur Michiel Romeyn. En met zanger Danny Vera. Oh ja: playmate June staat op de cover van het maart-nummer. 

 1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
  PREMIUM
  video

  Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

  Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.
 2. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Zutphen