Volledig scherm
© Thinkstock

Suggestie in De Hoven: parkeerverbod voor beter zicht

ZUTPHEN - In de Zutphense wijk De Hoven valt er vooral in de omgeving Oude Kanonsdijk, Baankstraat en Molenweg het nodige te verbeteren op verkeersgebied. Dat geven de bewoners aan.

De gemeente Zutphen hield enige tijd geleden een inventarisatie onder wijkbewoners over het verkeer in de buurt. Dat heeft ongeveer dertig ideeën, vragen en suggesties opgeleverd. Vorige week zijn die besproken tijdens een vergadering van wijkraad De Hoven. De gemeente werkt het overzicht nu verder uit, en maakt daarbij ook een raming van de kosten die met de verschillende ingrepen gemoeid zijn.

Wat betreft de omgeving Oude Kanonsdijk, Baankstraat en Molenweg 'zijn wat meer aanpassingen nodig', verwoordt Robert-Jan Bax namens de gemeente Zutphen. ,,Het idee is om een bureau te laten bekijken hoe de straten overzichtelijker kunnen worden ingericht. Daarvoor is ook gesuggereerd om te kijken naar het parkeren in relatie tot de zichtlijnen.'' Anders gezegd: het heeft onder meer een suggestie voor een parkeerverbod opgeleverd.

Zutphen