Foto ter illustratie: winkelen met kerst kan lang niet overal in de regio. Vooral in de kleine kernen zitten de supermarkten eerste kerstdag potdicht. In Zutphen zijn de Coop en Spar City eerste kerstdag open.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: winkelen met kerst kan lang niet overal in de regio. Vooral in de kleine kernen zitten de supermarkten eerste kerstdag potdicht. In Zutphen zijn de Coop en Spar City eerste kerstdag open. © Dreamstime

Supermarkten Lochem, Bronckhorst potdicht op eerste kerstdag, in Zutphen meer kans

Wie op eerste kerstdag nog een ingrediënt vergeten is voor de kerstmaaltijd, kan vrijwel nergens terecht in de regio. Gemeenten als Lochem en Bronckhorst hebben winkelopening zelfs verboden. Alleen in Zutphen zijn twee winkels open op 25 december.

 1. Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbines bij Eefde
  PREMIUM

  Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbi­nes bij Eefde

  De Raad van State heeft vandaag het plan voor drie windturbines (185 meter hoog) langs het Twentekanaal en op de grens van Zutphen en Eefde volledig afgeschoten. Er kleven zoveel gebreken aan het bouwplan dat de hoogste bestuursrechter geen andere optie zag dan het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen naar de prullenmand te verwijzen. Inwoners van het gebied reageren verheugd.
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Al vijf jaar vondelingenkamer in Isala ziekenhuis
  Play

  Al vijf jaar vondelin­gen­ka­mer in Isala ziekenhuis

Zutphen