Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Tabak en alcohol grote kostenpost van Zutphenaar: zo ziet het huishoudboekje er in Zutphen uit

Inwoners van Zutphen geven bovengemiddeld veel geld uit aan ongezonde producten. Tabak en alcohol vormen een grote kostenpost in Zutphense huishoudens, waar vergeleken met een gemiddeld Nederlands gezin veel minder geld wordt besteed aan vervoersmiddelen.

Meer dan 600 euro per jaar gaat er in Zutphen gemiddeld in een gezin op aan tabak. Een bedrag dat tientallen euro's hoger ligt dan in een gemiddeld gezin in Nederland, waar op jaarbasis juist meer geld wordt uitgegeven. Sigaretten, shag en sigaren vormen zijn daarmee een grote kostenpost in de Zutphense huishoudens, waar gemiddeld per jaar 32.688 euro wordt uitgegeven.

  1. Urolift voor prostaatpatiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbiken’
    PREMIUM

    Urolift voor prostaatpa­tiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbi­ken’

    Problemen met plassen, het gevoel de blaas niet te kunnen ledigen? Liefst 40 procent van de mannen boven de vijftig jaar kampt er in min of meerdere mate mee. Voor sommigen biedt het nieuwe zogenoemde UroLift-systeem soelaas, een behandeling die slechts in vier Nederlandse ziekenhuizen mogelijk is, waaronder Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Voor Apeldoorner Henry van der Zande (53) een geschenk uit de hemel. ,,Ik kan mijn sportieve passie, mountainbiken, nu weer oppakken.’’

Zutphen