Interim-directeur Johan Boonekamp in de theaterzaal van Theater Hanzehof. Als het aan Boonekamp ligt wordt het complex van de Hanzehof weer eigendom van de gemeente Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Interim-directeur Johan Boonekamp in de theaterzaal van Theater Hanzehof. Als het aan Boonekamp ligt wordt het complex van de Hanzehof weer eigendom van de gemeente Zutphen. © Arjan Gotink

Theater Hanzehof in Zutphen wil van eigen complex af: ,,wij zijn geen vastgoedbeheerder’’

Theater Hanzehof wil het Hanzehof-complex weer teruggeven aan de gemeente Zutphen. Om het theater toekomstbestendig te maken wil de Hanzehof de focus op het culturele aanbod leggen en niet op het vastgoedonderhoud, dat als een molensteen om de nek van de stichting hangt.

 1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
  PREMIUM

  Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

  De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.
 2. Gemist? Jaloersmakende opraapwagen in Lelystad en laatste telefooncellen verdwijnen in Apeldoorn
  Jouw regionieuws

  Gemist? Jaloersma­ken­de opraapwa­gen in Lelystad en laatste telefoon­cel­len verdwijnen in Apeldoorn

  Het is de natte droom van iedere boer of loonwerker: de Schuitemaker Rapide 7800 tridem. De opraapwagen is sinds kort op de markt en de 26-jarige Jeroen uit Lelystad heeft de wagen al achter de trekker gehad, tot jaloezie van menig agrariër. Dit verhaal was één van de meest opmerkelijk verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Zutphen