Muziekverenigingen Concordia Eefde en Kunstmin Gorssel treden op in de Buitensociëteit van De Hanzehof in Zutphen in betere tijden.
Volledig scherm
Muziekverenigingen Concordia Eefde en Kunstmin Gorssel treden op in de Buitensociëteit van De Hanzehof in Zutphen in betere tijden.

Theaters in Zutphen en Lochem mogen meer dan 30 bezoekers ontvangen

Theaters de Hanzehof in Zutphen en de Schouwburg in Lochem krijgen een vrijstelling van de veiligheidsregio en mogen meer dan 30 gasten verwelkomen. Samen met twee theaters in Doetinchem en Winterswijk zijn zij de enigen in de Achterhoek die in deze uitzonderingspositie verkeren. Overige culturele instellingen moeten het zeker drie weken zien te bolwerken met maximaal 30 bezoekers.

  1. Een stukje oorlogsgeschiedenis langs de IJssel: ‘Elke wederopbouwboerderij heeft een verhaal’
    PREMIUM

    Een stukje oorlogsge­schie­de­nis langs de IJssel: ‘Elke wederop­bouw­boer­de­rij heeft een verhaal’

    De bevrijding van Nederland in 1945 bracht behalve vreugde ook veel schade met zich mee. Zo zijn er in de laatste oorlogsmaanden talloze boerderijen gesneuveld. Ook langs de IJssel. De wederopbouw van boerderijen na de Tweede Wereldoorlog was een gestructureerde operatie. Fred van der Mije uit Baak is in de ban geraakt van de grootschalige wederopbouw en conserveert deze informatie voor Stichting IJsselhoeven. ,,We willen de geschiedenis niet verloren laten gaan.’’

Zutphen