Volledig scherm
De politie deed onderzoek na het steekincident in Zutphen. © GinoPress B.V.

Tieners uit Zutphen opgepakt voor neersteken man na ruzie over vriendin

VideoDe politie heeft drie inwoners van Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij op de Spoorstraat van afgelopen maandag 8 april.

Een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zutphen werden afgelopen donderdag opgepakt. Vrijdag werd ook een 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. De politie maakte dat nieuws aan het eind van de ochtend bekend.

Vuurwapen

De steekpartij ontstond nadat een groep van vijf jongens een vrouw lastig viel. Toen de 18-jarige vriend van de vrouw hier iets van zei ging het mis. De man uit Tilburg werd bedreigd met een vuurwapen en er volgde een vechtpartij. Hierbij werd hij neergestoken. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij behandeld. 

De politie startte direct een onderzoek en kon vandaag dus melden dat er drie verdachten zijn aangehouden. Zij zitten op dit moment nog vast en worden verhoord.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

Zutphen