Topvondst Walburgiskerk eindelijk terug op zijn plek: ‘God de Vader is weer thuis’

videoHet topstuk van de opgravingen in de Walburgiskerk in Zutphen, het altaarbeeld van Maximiliaan van Oostenrijk, heeft deze donderdagmiddag zijn oude plek teruggekregen. Met vereende krachten is het natuurstenen sculptuur opgetild en opgehangen in de speciaal daarvoor gemaakte toonkast. 

 1. Bokbierdag gaat onder voorbehoud door in vertrouwde stijl, op Zutphense markten: ‘Spreiden was geen optie voor horeca’
  PREMIUM

  Bokbierdag gaat onder voorbehoud door in vertrouwde stijl, op Zutphense markten: ‘Spreiden was geen optie voor horeca’

  De Bokbierdag in Zutphen gaat vooralsnog door, al houdt de organisatie vanwege de coronasituatie een slag om de arm. Het bierfeest waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen, staat gepland voor zondag 10 oktober. In de vertrouwde stijl: op de markten en met de traditionele optocht van bierwagens. Ook is er een dag eerder een soort ‘kleintje Bokbierdag’.
 2. Gelderland trekt toch portemonnee voor Zutphense hoogspanningskabels die bij de gevaarlijksten van Nederland horen
  PREMIUM

  Gelderland trekt toch portemon­nee voor Zutphense hoogspan­nings­ka­bels die bij de gevaarlijk­sten van Nederland horen

  Hoewel er al jaren grote angst heerst bij omwonenden van de hoogspanningskabels in Zutphen, was de provincie tot dusverre duidelijk: Gelderland betaalt niet mee aan het onder de grond wegwerken van deze kabels. De gemeente Zutphen zelf heeft de benodigde miljoenen niet, waardoor de zogenoemde verkabeling ver weg leek. Daar lijkt verandering in te komen nu Gelderland toch in gesprek gaat om mee te betalen.
 1. 50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
  Play

  50Plus verdwijnt uit Tweede Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee

 2. AH-bezorgers horen ‘open de kluis!’ en vrezen woningoverval
  Play

  AH-bezorgers horen ‘open de kluis!’ en vrezen woningover­val

Zutphen