Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © EPA

Tot vijf jaar cel geëist tegen mannen uit Zutphen voor gigantische iPhone-roof bij koerier

Tegen drie mannen uit Zutphen zijn donderdag celstraffen van 4,5 tot 5 jaar geëist voor de beroving van een koerier die bij een loods in Veenendaal een waardevolle partij iPhones kwam afleveren. Voor een vierde verdachte uit Zutphen vroeg de officier van justitie vrijspraak.

De koerier werd vorig jaar in de nacht van 24 augustus door drie mannen beroofd toen hij de partij iPhones, met een totale waarde van bijna 250.000 euro, uit Duitsland bij een loods aan de Klovenier kwam omruilen voor een partij Samsung-telefoons.

Nadat hij door een oudere man was ontvangen en hij zijn vracht had gelost, zag hij zich plots geconfronteerd met twee mannen met bivakmutsen op, die hem met een revolver bedreigden, met kabelbinders knevelden en er met de iPhones vandoor gingen.

  1. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
    PREMIUM

    Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

    De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen