Volledig scherm
In Zutphen was vanmiddag een vrachtwagen tegen een spoorbrug aan gereden. Het treinverkeer ondervond hinder. © GinoPress B.V.

Treinverkeer rond Zutphen weer op gang na inspectie beschadigd spoorviaduct

updateDe beperkingen voor het treinverkeer tussen Zutphen en Apeldoorn en Zutphen en Dieren zijn opgeheven. Het treinverkeer komt langzaam weer op gang.

Vervoerder Arriva meldt dat het spoor weer is vrij gegeven. Dat was vanmiddag en begin van de avond enige tijd gestremd vanwege schade aan het spoorviaduct bij de Oude IJsselbrug in Zutphen. Er was een vrachtwagen tegen het viaduct gereden.

Spoorbeheerder ProRail inspecteerde na het incident de spoorbrug. Het is nog onduidelijk hoe groot die schade is.

Er werden bussen ingezet om reizigers naar hun bestemming te brengen.

  1. ‘Wel een beetje ongemakkelijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht
    PREMIUM
    Video

    ‘Wel een beetje ongemakke­lijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht

    Pieter Rutten was jarenlang een ‘strenge doch rechtvaardige’ hoofdconducteur. De Zutphenaar trakteerde in gebreke blijvende treinreizigers steevast op een bekeuring, ongeacht de omstandigheden. Tot drie jaar geleden. Zijn strikte aanpak riep veel agressie op en Rutten zat een maand uitgeblust thuis. Hij vond een remedie: af en toe een oogje dichtknijpen, relaxter door de trein wandelen en bovendien: reizigers gedichten voordragen. ,,Ik zie reizigers niet langer als potentiële overtreders, maar als vitamientjes.’’ De Dichtende Conducteur was geboren.

Zutphen