Volledig scherm
© Ronny te Wechel

Tunnel Zutphen kan internationale faam nu storingsvrij waarmaken

ZUTPHEN - Er was 500 meter nieuwe kabel voor nodig, vele uren inzet van monteurs en een hoop gepuzzel, maar de internationaal geroemde tunnel bij het station van Zutphen kan die faam nu eindelijk waarmaken.

De tunnel ging een jaar geleden open en schitterde deze zomer in een wereldwijze reclamecampagne van Apple, dankzij een iPhone- foto. Een ingenieuze installatie zorgt met duizenden lampjes voor zachte verlichting die doorlopend van kleur verschiet. Een fraai gezicht - maar de afgelopen weken was de tunnel vooral paars. De techniek werkte namelijk niet goed.

Het oplossen van dat probleem heeft een aantal mensen lichte hoofdpijn bezorgd. Een gespecialiseerd bedrijf uit Noord-Holland is in de arm genomen om het werk te herstellen. Monteurs hebben 500 meter aan kabelwerk vervangen en elk mogelijk knelpunt bekeken. ,,We hopen dat we volgende week aan de gemeente kunnen laten zien dat het eindelijk werkt zoals het bedacht is'', zegt verlichtingsdeskundige Frank Gorter. ,,En dan is het ook echt wel iets waar Zutphen trots op mag zijn.''

Het herstelwerk kost 35.000 euro. Die rekening gaat naar ProRail, meldt de gemeente Zutphen desgevraagd. De spoorbeheerder liet de tunnel in opdracht van de gemeente bouwen.

Zutphen