Volledig scherm
Iemand plaatste eerder dit jaar een kruis met de tekst 'RIP Het Witte Lint' langs de N348 in Zutphen. © anoniem

Uitslag Stentor-poll: 'Plant gewone bomen in plaats van Het Witte Lint'

Na het debacle met landschapskunstwerk Het Witte Lint moet de provincie Gelderland langs de N348 tussen Zutphen en Eefde gewone bomen planten. Dit vindt althans 53 procent van de deelnemers aan een poll op de Stentor-site, die de afgelopen week 2057 stemmen opleverde. 

Van de stemmers vindt 40 procent dat Gelderland haar verlies van 1,6 miljoen euro moet nemen en de hand op de knip moet houden, 7 procent is voorstander van het volledig herstellen van Het Witte Lint.  Van de 1177 speciaal schuin opgekweekte meidoorns die deel uitmaakten van het landschapskunstwerk is het overgrote deel inmiddels verdwenen. Boosdoener was de perenprachtkever. 

De provincie neemt nog deze maand een besluit over wat er moet gebeuren. De weg krijgt sowieso een groen karakter, maar of er weer landschapskunst komt, is nog onzeker. 

  1. Deventers knuffelveteraan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Deventers knuffelve­te­raan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Captain John Macleod is overleden. 95 jaar oud. De oorlogsveteraan die elke herdenking trouw Deventer en Zutphen bezocht stierf bijkans in het harnas. Verknocht als hij was aan de Nederlandse herdenkingen woonde hij in september nog de Market Garden landing op de Ginkelse Heide bij. Het zeven dagen durende herdenkingsfestijn eiste veel van de krachten van Macleod. Thuis in Canada belandde hij in het ziekenhuis, om er onlangs rustig in te slapen.

Zutphen