Volledig scherm
Iemand plaatste eerder dit jaar een kruis met de tekst 'RIP Het Witte Lint' langs de N348 in Zutphen. © anoniem

Uitslag Stentor-poll: 'Plant gewone bomen in plaats van Het Witte Lint'

Na het debacle met landschapskunstwerk Het Witte Lint moet de provincie Gelderland langs de N348 tussen Zutphen en Eefde gewone bomen planten. Dit vindt althans 53 procent van de deelnemers aan een poll op de Stentor-site, die de afgelopen week 2057 stemmen opleverde. 

Van de stemmers vindt 40 procent dat Gelderland haar verlies van 1,6 miljoen euro moet nemen en de hand op de knip moet houden, 7 procent is voorstander van het volledig herstellen van Het Witte Lint.  Van de 1177 speciaal schuin opgekweekte meidoorns die deel uitmaakten van het landschapskunstwerk is het overgrote deel inmiddels verdwenen. Boosdoener was de perenprachtkever. 

De provincie neemt nog deze maand een besluit over wat er moet gebeuren. De weg krijgt sowieso een groen karakter, maar of er weer landschapskunst komt, is nog onzeker. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen