Volledig scherm
De gracht langs de Martinetsingel in Zutphen staat doorgaans droog. Liesbeth Eijpe maakte deze foto vlak na een hoosbui, eind juli 2014. © Liesbeth Eijpe

Veel animo voor herstel oude binnengracht Zutphen

ZUTPHEN - Veel Zutphenaren zien er wel wat in om de binnengracht die langs de Martinetsingel loopt, in ere te herstellen. Het deel van de gracht ligt in dat gebied droog, maar het zou mooi zijn als daar straks permanent weer water doorheen stroomt.

Dat is een van de aanbevelingen die worden gedaan in een zogeheten blauwboek, waaraan de lokale afdelingen van GroenLinks, PvdA en Stadspartij werken. De drie partijen verzamelen ideeën en aanbevelingen over rivieren, vijvers en sloten in Zutphen en gaan daarmee binnenkort naar gemeente en waterschap in de hoop dat er iets mee gedaan wordt.

Respons
Om die reden deden de partijen enkele maanden geleden een oproep aan burgers, instellingen en bedrijven om mee te denken. De respons was groot:78 ideeën werden door 32 inzenders ingediend. Suggesties gaan onder andere over beheer en onderhoud, maar ook over het opwekken van energie met behulp van water.

Zutphen