In september wordt de onlangs in Zutphen gevonden V1 verder geruimd. Meerdere partijen zouden de 'vliegende bom' graag een plek willen geven..
Volledig scherm
In september wordt de onlangs in Zutphen gevonden V1 verder geruimd. Meerdere partijen zouden de 'vliegende bom' graag een plek willen geven.. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Veel interesse voor in Zutphen gevonden V1

Er bestaat veel interesse voor de in Zutphen gevonden V1, een ingenieus wapen van de Duitsers uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit verschillende hoeken is navraag gedaan over de mogelijkheden voor behoud van het bijzondere wapentuig. 

 1. Zo ziet de stikstofcrisis er op de Sallandse Heuvelrug uit: ‘Het is een sluipmoordenaar’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  41

  Zo ziet de stikstof­cri­sis er op de Sallandse Heuvelrug uit: ‘Het is een sluipmoor­de­naar’

  Minder plantensoorten, minder insecten en meer, veel meer mos. Te veel stikstof heeft grote gevolgen voor de Nederlandse natuur. Zo ook op de Sallandse Heuvelrug, waar je het probleem met het blote oog kunt zien. De paarse heidepracht verbloemt volgens boswachter Jos Schouten heel veel. ,,We hoeven geen 100 miljoen of vijf miljard, want daar ga je de natuur niet mee redden.’’
 2. Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’
  PREMIUM

  Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’

  Zwembad De Meene in Ruurlo stevent af op een ‘magische’ bezoekersgrens deze zomer. Waar woensdag het dagrecord van tweeduizend zwemmers al werd verbroken, hoopt bestuurslid Bas Bernauer dat er, over de hele zomer gezien, vijftigduizend bezoekers komen. ,,Een keihard record is dat niet, maar vijftigduizend is wel een magische grens voor ons als zwembad. Het zou héél bijzonder zijn.”

Zutphen