Volledig scherm
PREMIUM
Bokbierdag trok duizenden mensen naar Zupthen, toch verliep het evenement niet zonder incidenten. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Veel vragen, maar geen zorgen over gebroken handboeien van politie in Zutphen

Bij de Nationale Bokbierdag in Zutphen is een arrestant erin geslaagd een setje handboeien van de politie doormidden te breken. Het tweede setje in twee jaar tijd dat het begeeft. Politie en de handboeienleverancier zitten vol vragen, maar maken zich nog geen zorgen.

,,Zijn ze goed aangelegd of was er sprake van bijvoorbeeld metaalmoeheid?’’ Aat Booij vraagt zich dit af nadat een arrestant in Zutphen zijn handboeien doormidden brak. Booij is marketing manager van Assa Abloy in Raamsdonkveer dat handboeien van het merk Lips aan de politie en weet dat het in uitzonderlijke gevallen kan voorkomen dat een setje handboeien breekt. ,,Als iemand helemaal door het lint gaat, kunnen er verschrikkelijke krachten in hem of haar loskomen.''

 1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:
 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zutphen