Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Veelpleger verschanst zich na inbraak in zeecontainer in Zutphen

Een 21-jarige man uit Arnhem is afgelopen zondag opgepakt voor een poging tot inbraak in Zutphen. De man had zich voor de politie verstopt in een zeecontainer.

De inbraak vond tegen 23.15 uur plaats bij een bedrijf aan de Oostzeestraat in Zutphen. Meerdere agenten gingen op de melding af. Bij het bedrijf werd duidelijk dat het geboefte niet binnen was gekomen. Tijdens de zoektocht stuitte de politie op een veelpleger uit Arnhem. Hij had zich bij een ander bedrijf op het bedrijventerrein in een zeecontainer verstopt. Ook werd inbrekerswerktuig in de bosjes gevonden. Aangezien er aanwijzingen waren dat er een tweede inbreker bij de inbraakpoging betrokken was, werd de zoektocht voortgezet. De tweede inbreker werd die avond uiteindelijk niet meer aangetroffen.

De politie laat in een bericht op Facebook weten dat de zoektocht naar de tweede verdachte nog in volle gang is.

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen