Jan en Lies Bemelaar zitten met hun handen in het haar. Ze moeten zo snel mogelijk uit hun mantelzorgwoning achterop het perceel bij vrienden in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Lies Bemelaar zitten met hun handen in het haar. Ze moeten zo snel mogelijk uit hun mantelzorgwoning achterop het perceel bij vrienden in Zutphen. © Arjan Gotink

Verbazing over situatie Jan en Lies die mantelzorgwoning in Zutphen uit moeten: ‘Ze gaan er kapot aan’

Mogen Jan (77) en Lies (75) Bemelaar in hun mantelzorgwoning blijven wonen achter het huis bij vrienden? Die vraagt zorgt bij het zorgbehoevende stel uit Zutphen al bijna een jaar voor grote onrust. Van de gemeente Zutphen moeten ze de woning uit. Tot verbazing van meerdere raadsleden die wethouder Jasper Bloem hierover aan de tand voelen.

21 reacties

 • Ria Schouten-Lucassen

  4 dagen geleden
  Wat is de rede van de buren?Hebben ze veel last van deze buren?
 • c. van Wingerden

  1 week geleden
  Catharina de Zaayer: Omdat heleboel mensen niet een vangnet hebben, gunt u dat deze mensen ook niet. Dat maak ik uit uw schrijven op.
 • Catharina de Zaayer

  1 week geleden
  Dan moeten ze net als vele anderen naar een verzorgingshuis. Of ze bij elkaar blijven ? Tja daar zijn de duizenden anderen ook niet zeker van .
 • S. Nijhof

  1 week geleden
  Wanneer wij op alle regels uitzondering maken schiet het lekker op.
 • G spiegelenberg

  1 week geleden
  Zij worden uit het huis gezet. Asielzoekers krijgen een huis.
 1. Chianti-criminelen of Barolo-bende actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’
  PREMIUM
  2

  Chianti-criminelen of Barolo-ben­de actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’

  Wat drie jaar geleden begon als een mooie manier om hun passies samen te brengen, is inmiddels vooral een bron van zorgen voor Luca Caruso en Hein Bijkerk. Hun ‘Willy Wonka-winkel’ in Zutphen met sieraden en exclusieve Italiaanse wijn is sinds de opening in 2020 al drie keer doelwit geweest van inbrekers. Die hebben het voorzien op gouden sieraden én drank. Vorige maand was het wéér.