Volledig scherm
Nationale Bokbierdag in Zutphen. © Zutphens Persbureau

Verdenking tegen Eerbeekse boeienbreker flink afgezwakt

De verdenking tegen de 25-jarige Eerbekenaar die tijdens Nationale Bokbierdag in Zutphen zijn handboeien doormidden brak en een beveiliger trapte, is flink afgezwakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Eerbekenaar van een poging tot zware mishandeling. In eerste instantie liet de politie na Bokbierdag weten dat de man was aangehouden voor poging tot doodslag. Donderdagmiddag bepaalde de rechter al dat de Eerbekenaar zijn proces op vrije voeten mag afwachten. De voorlopige hechtenis werd opgeheven. 

Door het lint

In de Beukerstraat ging de Eerbekenaar zondagavond volledig door het lint, waarna de politie hem met veel moeite wist op te pakken. Samen met een 21-jarige vrouw uit Brummen hinderde de Eerbekenaar de politie een andere aanhouding. Hij werd vervolgens aangehouden, wist de handboeien doormidden te breken en trapte een beveiliger die de Brummense probeerde te boeien van achteren. De politie liet weten dat de beveiliger bewust tegen het hoofd werd geschopt. Het OM laat dat nog in het midden.

Zutphen