Nu het nog kan steekt Riet Baarssen een kaarsje aan in de katholieke kerk in Borculo.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu het nog kan steekt Riet Baarssen een kaarsje aan in de katholieke kerk in Borculo. © Ruben Meijerink

Verdriet om sluitingen katholieke kerken in regio Zutphen en Achterhoek: ‘Maar het geloof blijft’

Emotie, verdriet, maar ook berusting en begrip. Zo reageren kerkgangers op de sluiting van tien van de dertien rooms-katholieke gebedshuizen in de regio Zutphen/Achterhoek. Er zijn zorgen over hoe nu verder. ,,Een pastoor zei al eens bij een uitvaart van één van de priesters: regel daarboven meer grondpersoneel, anders gaat het mis.”

0 reacties

 1. Dalend ledenaantal? Niet bij dweilorkestverening ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’
  PREMIUM

  Dalend ledenaan­tal? Niet bij dweilor­kest­ver­e­ning ’t Spul(t) in Zutphen: ‘Wij barsten uit onze voegen’

  Met z’n allen repeteren en samen voor een groot publiek optreden; als lid van een orkest doe je niks liever. De afgelopen twee jaar waren door corona dan ook flink zuur voor de leden van dweilorkestvereniging ’t Spul(t) in Zutphen. Toch is dat niet te zien in het ledenaantal. Sterker nog: het orkest is gegroeid in coronatijd. ,,We hebben zelfs een nieuw pand nodig voor ons derde orkest.”
 2. Kort na verhuizing stierven vier bewoners van geplaagd zorgcentrum Voorst: ‘Hartverscheurend’
  PREMIUM
  17

  Kort na verhuizing stierven vier bewoners van geplaagd zorgcen­trum Voorst: ‘Hartver­scheu­rend’

  Een rechtszaak, hevige protesten en een hoop verdriet. De ontwikkelingen bij woonzorgcentrum De Benring in de zomer van 2020 zijn met recht een drama te noemen. Heel Voorst stond op zijn kop toen bekend werd dat de zorgaanbieder niet verder wilde met de 24-uurszorg in De Benring. Zes hoogbejaarde bewoners moesten daarom verhuizen. De Benring bleef in onzekerheid achter. Hoe is het er nu? ,,Vier bewoners zijn nog geen twee weken na de verhuizing overleden.”

Zutphen