Prijswinnende fotograaf Farzad Ariannejad vluchtte uit Iran. Zijn werk is vanaf aanstaande zaterdag te zien in de expositie 'Verhalen van Vrijheid', een samenwerking van het Stedelijk Museum Zutphen en stichting Buddy to Buddy.
Volledig scherm
PREMIUM
Prijswinnende fotograaf Farzad Ariannejad vluchtte uit Iran. Zijn werk is vanaf aanstaande zaterdag te zien in de expositie 'Verhalen van Vrijheid', een samenwerking van het Stedelijk Museum Zutphen en stichting Buddy to Buddy. © Zutphens Persbureau

‘Verhalen van Vrijheid’: Gevluchte fotograaf exposeert in Stedelijk Museum Zutphen

Wat betekent vrijheid voor jou? Het is de centrale vraag in de expositie Verhalen van Vrijheid die zaterdag opent in het Stedelijk Museum Zutphen. De tentoonstelling is een samenwerking tussen het museum en de stichting Buddy to Buddy. Een van de kunstenaars die zijn werk tentoonstellen, is de 45-jarige vluchteling Farzad Ariannejad uit Iran, een prijswinnende fotograaf.

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

Zutphen