Volledig scherm
Blauwgekleurd zijn de 'bypasses' die de provincie Gelderland overweegt voor een betere doorstroming richting Cortenoeversebrug.

Verkeer sneller langs knelpunt bij Cortenoeversebrug Zutphen

BRUMMEN/ZUTPHEN - De aanleg van twee zogeheten bypasses moet de doorstroming van verkeer bij de rotonde in Brummen verbeteren. Dat betreft de rotonde waar de provinciale wegen N345 en N348 richting Cortenoeversebrug samenkomen.

Er wordt al enige tijd gezocht naar een oplossing voor dit punt. In de ochtend- en avondspits ontstaat er geregeld een file voor de rotonde. De huidige inrichting is niet voldoende om het verkeer vlot door te laten rijden, is al eerder onderkend. Dat terwijl er betrokken partijen - provincie en gemeente Zutphen - veel aan gelegen is dat juist dit knelpunt wordt opgelost.

Daarbij speelt onder meer de komst van de rondweg om de wijk De Hoven een rol. De provincie heeft diverse oplossingen in kaart gebracht. De voorkeur gaat uit naar handhaven van de huidige rotonde, blijkt uit stukken van de provincie. Twee zogeheten bypasses - verbindingswegen- tussen de N348 en de N345 moeten de doorstroming verbeteren en er voor zorgen dat doorgaand verkeer meer kiest voor de route over de Cortenoeversebrug. Het precieze ontwerp is punt van onderzoek.

Zutphen